2021 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

NOT:
Sisteme Kayıtlı olan ;

e-Posta :
Pasaport no veya Kimlik no:

bilgilerinizi girerek sonuca ulaşabilirsiniz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER;

a) Giresun Üniversitesi "Kabul Mektubu";

b) Lise Diplomasının aslı ve Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan alınacak "Denklik Belgesi";
(Türkiye Cumhuriyeti Milli Eiğitim Bakanlığına bağlı İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden de alınabilir)

)
01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden (KKTC hariç yabancı bir ülkede) ortaöğretiminin (lise) son üç yılını, 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden (KKTC hariç yabancı bir ülkede) ortaöğretiminin (lise) tamamını tamamlayanların yurtdışında okumuş olduğuna dair Ülke Giriş-Çıkış Belgesi,
(Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakcılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığından alınacak belge)

ç) Başvuru için kullanılacak olan sınav sonuç belgesinin (GULÖS, YÖS, SAT I, GCE, ACT,  vb...aslı veya onaylı kopyası; <<<< GULÖS-2021 Sınav Sonuç Belgesi >>>>
(orijinal  belgelerinin gelmemesi durumunda kayıt esnasında kullanıcı adları ve şifreleriyle  resmi sitesinden sınav sonuçlarının teyidini yapmaları istenecektir. Bunu sağlayamayan adayların kayıt  hakları iptal edilecektir. )

d) Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan veya noterden onaylanmış fotokopisi;

e) Maddi Durum Beyan Formu
, <<< Tıklayınız >>>
 (Ailesi tarafından öğrenim süresi boyunca öğrencinin Türkiye'de geçimini sağlayabileceğine dair noter onaylı taahhüdü)

f) Katkı payı/Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu;
(Kayıt İşlemi esnasında temin edilecektir. Katkı payı/Öğrenim ücreti her yıl eğitim öğretim başlamadan önce Bakanlar Kurulunca belirlenmekte ve Üniversite Yönetim Kurulunca Güncellenmektedir.)

g) Ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden alınacak "Öğrenim Meşruhatlı Vize"; (Yurtdışından, vize muafiyeti olmayan ülke mensupları için..)

h) Uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil - Türkçe yeterlik belgesinin (TÖMER C1 Sertifikası) ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı;

ı) 12 Adet 4,5x6,0 cm ebadında fotoğraf;
(Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).

Kayıt Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar !

• Kayıt esnasında doldurulması gereken "Öğrenci Bilgi Formu"nu doldurmamış öğrencinin kayıt işlemi tamamlanmayacaktır.
  • **Akademik takvimde belirtilen kayıt tarihleri kesin kayıt tarihleridir. Öğrencilerin kayıt işlemlerini ilgili tarihler içinde tamamlaması gerekmektedir.**
  • Eksik, geçersiz belge sunan ve belgelerinde tahrifat bulunan öğrencilerin kayıt işlemleri yürütülmeyecektir.
  • Öğrencilerimizin kayıt işlemlerini bizzat gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kayıt işlemlerini öğrencilerden başka ancak noter onaylı vekâlet verdikleri kişi gerçekleştirebilir.
  • Kayıt belgelerinin eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik belge tesliminde bulunan öğrencinin kaydı onaylanmayacaktır.
  • Ödeme yapması gereken öğrencilerin kayıt tarihleri içinde ödemesini yapması gerekmektedir. Ödemesini tamamlamayan öğrencinin kayıt işlemleri onaylanmayacaktır.

Kayıt ile ilgili sorularınız için fso@giresun.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL-KAYIT TAKVİMİ
ÖZEL YETENEK SINAVININ YAPILMASI 16 Eylül 2021 Perşembe
saat:10;00
TÜRKÇE MUAFİYET SINAVLARININ YAPILMASI 14 Eylül - 21 Eylül - 28 Eylül 2021
saat:10;00
(TÖMER C1 Belgesi olmayanlar katılmak zorundadır.)
KAYITLARIN YAPILMASI
13 Eylül 2021 Pazartesi
01 Ekim 2021 Cuma
Belirtilen tarihlerde Giresun Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler bir hafta öncesinden adaylara Üniversitenin web sayfasından duyurulur.