GULÖS-2021 SINAV BAŞVURUSU

01 Mayıs 2021 Cumartesi

GULÖS-2021 SINAVINA BASVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE…

• GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SEÇME SINAV BAŞVURUSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR İLE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER VE GULÖS SINAV DETAYLARI;

1)      Yüksek Öğretim Kurulu Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Esaslarına göre; ( Yönergeye erişmek için lütfen tıklayınız ! )

Başvurusu kabul edilecek adaylar

MADDE 10 – (1) Başvuracak adayların:

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

1) Yabancı uyruklu olanların,

2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)

3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların,

4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),
(b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),

5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların,

Başvuruları kabul edilecektir.

GULÖS-2021 Sınavına Başvuru Yapabilmek için;
  • a) GULÖS-2021 Sınav Takviminde belirtilen ülkelerden başvuracak adayların aşağıda belirtilen Sınav Katılım Ücretinin belirtilen  Ziraat Bankası Giresun Şubesi / Giresun Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Bşk. hesabına  yatırılması,

IBAN NO               : TR23 0001 0001 2346 5805 7951 16
  •           SWIFT/BIC KODU : TCZBTR2A
  • b) Dekonta açıklama olarak ad, soyadı ve pasaport numaralarının yazdırılması,
  • c) Dekont ve Bir adet vesikalık resmin sisteme yüklenmesi,
              Gerekmektedir.

• GULÖS Sınav Başvuruları için Sınav Katılım Ücretleri Tablodaki gibidir;
ÜLKE SINAV KATILIM ÜCRETİ

TÜRKİYE/Giresun-Ankara-İstanbul 50 $ (Dolar)
AZERBAYCAN/Bakü 30 $ (Dolar)
BURKİNA FASO / Vagadugu 20 $ (Dolar)
ÇAD / Encemine 20 $ (Dolar)
ENDONEZYA/Cakarta – Batı Sumatra 30 $ (Dolar)
ETYOPYA / Addis Ababa 20 $ (Dolar)
FİLDİŞİ SAHİLLERİ/Yamoussoukro 20 $ (Dolar)
GABON / Librevil 30 $ (Dolar)
GÜRCİSTAN/Tiflis 20 $ (Dolar)
KAMERUN/Yaoundê 20 $ (Dolar)
KAZAKİSTAN/Almatı-Çimkent-Karagandı 30 $ (Dolar)
KIRGIZİSTAN/Bişkek 20 $ (Dolar)
KOSOVA/Priştine 20 $ (Dolar)
LÜBNAN / Trablusşam 20 $ (Dolar)
MAKEDONYA/ Üsküp 30 $ (Dolar)
MALİ CUMMHURİYETİ /Bamako 20 $ (Dolar)
MISIR / Kahire 30 $ (Dolar)
ÖZBEKİSTAN/Taşkent
KARAKALKAPİSTAN / Nukus
20 $ (Dolar)
PAKİSTAN / İslamabat 20 $ (Dolar)
RUANDA / Kigali 20 $ (Dolar)
SOMALİ / Mogadişu - Hargeisa 20 $ (Dolar)
SUDAN/Hartum 20 $ (Dolar)
TACİKİSTAN / Duşanbe 20 $ (Dolar)
TUNUS / Tunus 20 $ (Dolar)
ÜRDÜN / Amman 50 $ (Dolar)

• Sınav Ücretleri TL (türk lirası) karşılığı üzerinden ilgili IBAN numaralı hesaba (Ziraat Bankası Giresun Şubesi (TR23 0001 0001 2346 5805 7951 16 ) yatırılacaktır.

NOT:
1- Sınav ücretleri yatırılırken bankaların havale işlem ücreti alacağı miktar, sınav ücreti olarak ödenecek tutarın dışında hesaplanacaktır;
2- Yurtdışından sınava başvuracak adaylar, sınav ücretini muhabir bir banka veya uluslararası işlem yapan bankalar aracılığı ile yatırabilir ve Banka aracılığıyla Sınav Ücreti yatırılamayan ülkelerde Sınav Katılım Ücretlerinin Sınav anında tutanak ile elden alınabilecektir.
3- Sınav ücretlerinin geri iadesi, sadece belirtilen sınav merkezlerinde sınavın İPTAL edilmesi durumunda iade edilecektir.
4- Toplu ödemesi kabul edilmeyecek ve toplu ödemesi iade edilmemektedir.

GULÖS Sınav bilgileri;

a) GULÖS Sınavına http://fso.giresun.edu.tr üzerinden online olarak müracaat yapılmaktadır.
b) GULÖS sınav sorularının 80 (seksen) adet sorudan oluşturulmuştur.
c) Sınav sorularının A ve B olarak iki adet kitapçık türü olarak hazırlanmıştır.
d) Sınav sorularının 40 (kırk) adet Matematik,  Geometri ve 40 (kırk) adet Temel Öğrenme Becerileri sorularından oluşturulmuştur.
e) Sınav Sorularının Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca olarak beş ayrı dilde hazırlanmıştır.
f) GULÖS Sınavının, 20 (yirmi) ve üzeri öğrenciden fazla olması durumunda Sınav Takviminde belirtilen ülke ve şehirlerde sınav gerçekleştirilecektir.