GULÖS-2019 SINAV BAŞVURUSU

01 Mart 2019 Cuma

GULÖS-2019 SINAVINA BASVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE…

• SINAV BAŞVURUSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR İLE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER VE GULÖS SINAV DETAYLARI;

1)      Yüksek Öğretim Kurulu Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Esaslarına göre; ( Yönergeye erişmek için lütfen tıklayınız ! )

Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar;

Madde 10 — a) — Giresun Üniversitesinde bu yönerge kapsamında öğrenim görmek isteyen adayların Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;
1) Yabancı uyruklu olanların,

2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı      Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde  doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)

3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların

b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların, (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dâhil)

5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların,

Başvuruları Kabul edilecektir.

GULÖS-2019 Sınavına Başvuru Yapabilmek için;
  • a) GULÖS-2019 Sınav Takviminde belirtilen ülkelerden başvuracak adayların aşağıda belirtilen Sınav Katılım Ücretinin Ziraat Bankası Giresun Şubesi TR5000 0100 0123 5086 9316 5013 IBAN numaralı banka        hesabına  yatırılması,
  • b) Dekonta açıklama olarak ad, soyadı ve pasaport numaralarının yazdırılması,
  • c) Dekont ve Bir adet vesikalık resmin sisteme yüklenmesi,
              Gerekmektedir.

• GULÖS Sınav Başvuruları için Sınav Katılım Ücretleri Tablodaki gibidir;

ÜLKE SINAV KATILIM ÜCRETİ
TÜRKİYE / Giresun-Ankara-İstanbul 70 $ (Dolar)
ALMANYA / Köln 70 $ (Dolar)
AZERBAYCAN / Bakü 70 $ (Dolar)
ENDONEZYA / Cakarta 50 $ (Dolar)
FİLDİŞİ SAHİLLERİ / Yamoussoukro 10 $ (Dolar)
GİNE / Konakri 20 $ (Dolar)
GÜRCİSTAN / Tiflis 50 $ (Dolar)
KAMERUN / Yaoundê 20 $ (Dolar)
KAZAKİSTAN / Almatı 50 $ (Dolar)
KIRGIZİSTAN / Bişkek 20 $ (Dolar)
KOSOVA / Priştine 20 $ (Dolar)
MALEZYA / Kuala Lumpur 20 $ (Dolar)
MALİ CUMMHURİYETİ / Bamako 20 $ (Dolar)
MOĞOLİSTAN / Ulan Batur 10 $ (Dolar)
NİJER / Niamey 20 $ (Dolar)
ÖZBEKİSTAN / Taşkent 20 $ (Dolar)
ROMANYA / Bükreş 20 $ (Dolar)
SENEGAL / Dakar 20 $ (Dolar)
SUDAN / Hartum 10 $ (Dolar)
SUUDİ ARABİSTAN / Cidde 70 $ (Dolar)
TUNUS / Tunus 20 $ (Dolar)

• Sınav Ücretleri TL (türk lirası) karşılığı üzerinden ilgili IBAN numaralı hesaba (Ziraat Bankası Giresun Şubesi TR5000 0100 0123 5086 9316 5013) yatırılacaktır.

NOT:
1- Sınav ücretleri yatırılırken bankaların havale işlem ücreti alacağı miktar, sınav ücreti olarak ödenecek tutarın dışında hesaplanacaktır;
2- Yurtdışından sınava başvuracak adaylar, sınav ücretini muhabir bir banka veya uluslararası işlem yapan bankalar aracılığı ile yatırabilir ve Banka aracılığıyla Sınav Ücreti yatırılamayan ülkelerde Sınav Katılım Ücretlerinin Sınav anında tutanak ile elden alınabilecektir.
3- Sınav ücretlerinin geri iadesi, sadece belirtilen sınav merkezlerinde sınavın yapılamaması durumunda iade edilecektir.

GULÖS Sınav bilgileri;

a) GULÖS Sınavına http://fso.giresun.edu.tr üzerinden online olarak müracaat yapılmaktadır.
b) GULÖS sınav sorularının 80 (seksen) adet sorudan oluşturulmuştur.
c) Sınav sorularının A ve B olarak iki adet kitapçık türü olarak hazırlanmıştır.
d) Sınav sorularının 40 (kırk) adet Matematik,  Geometri ve 40 (kırk) adet Temel Öğrenme Becerileri sorularından oluşturulmuştur.
e) Sınav Sorularının Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca olarak beş ayrı dilde hazırlanmıştır.
f) GULÖS Sınavının, 20 (yirmi) ve üzeri öğrenciden fazla olması durumunda Sınav Takviminde belirtilen ülke ve şehirlerde sınav gerçekleştirilecektir.